Historia

Tästä se alkoi

Oli lämmin ja aurinkoinen iltapäivä kesäkuun 2011 lopussa kun Vöyrin yhteislukion-urheilulukion rehtori Christer Simons ja Folkhälsan utbildning OY:n työnsä juuri alkanut toimitusjohtaja Anna Bertills tapasivat kartoittamaan mahdollisia yhteisiä resursseja kouluissaan. Keskustelu laajemmasta yhteistyöstä oli herätetty jo aikaisemmin ja sinä päivänä, Elvigårdenin lämpöisessä opettajainhuoneessa, yhtäkkiä kysymys ”Miksi emme tee enemmän yhdessä? Miksi emme luo ainutlaatuista campusta? Meillä on kaikki edellytykset siihen!” esitettiin. Kysymyksen jälkeen kaikki eteni nopeassa tahdissa.

Koulujen esimiehille, kunnan virkamiehille ja valtuutetuille sekä Folkhälsan utbildning OY:n johdolle esiteltiin jo syksyllä 2011 ensimmäinen ehdotus tulevasta yhteisestä campuksesta. Finlands Svenska Idrott, FSI, tuki ajatuksen jo alusta ja oli pitkälti prosessissa mukana.

Alkukeväällä 2012 Opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiesten luona käytiin alustavan keskustelun koskien Campus Norrvallaa ja saatiin kuulla OKM:n ajatuksia mahdollisesta campuksesta. Syksyllä 2012 esisopimus Folkhälsan utbildning OY:n ja Vöyrin kunnan tulevasta yhteistyöstä allekirjoitettiin ja molemmat osapuolet olivat jo siinä vaiheessa käsitelleet asian päätösten tekevissä toimielimissä. Vöyrille tulisi luomaan ainutlaatuisen suomenruotsalaisen urheilucampuksen.

Toimitilat tulivat selväksi kun rakennusosakeyhtiö ”Fastighetsaktiebolaget Norrvalla” luotiin Norrvallan päärakennuksesta 21.5.2013. Kevään aikana tuli selväksi että Svenska kulturfonden lähtisi mukaan tukemaan hankkeen campuksen toiminnasta ja kesälla 2013 Anna Pensar valittiin kehittämispäälliköksi.

Jotain hyvää on ympäröinyt campuksen suunnittelua jo alusta asti. Paljon tippui paikoilleen koskien koulutusta, urheilua ja tulevaisuutta. Syksyltä 2015 lähtien tämä on myös konkreettinen todellisuus.

Unelmat voivat kantaa pitkälle – niin kauan kun uskaltaa ottaa niitä tosissaan! Se on juuri se mikä tekee Campus Norrvalla ja me teimme sen alusta asti.